Românii nu se vor întoarce acasă numai pentru salariu

Am fost întrebat astăzi de jurnaliștii Realitatea și Antena 3 despre cum îi putem face pe românii din diaspora să se întoarcă acasă.

Ei bine, românii nu se vor întoarce acasă doar pentru un salariu competitiv. O vor face doar atunci când vor vedea în țară predictibilitate, când vor vedea un sistem de Sănătate bine pus la punct și o Educație ancorată la realitățile de azi, capabilă să-i pregătească pe tineri pentru a face față provocărilor de mâine.

Încă de când era în opoziție, PNL a declarat în repetate rânduri că salariul nu poate fi singurul element prin care diaspora românească să fie convinsă să se întoarcă acasă. Acum, de la guvernare, PNL susține același deziderat: schimbarea trebuie să fie una sistemică și ireversibilă.

În ceea ce privește ANOFM, obiectivul nostru asumat este de a depăși stadiul de Agenție de plăți și subvenții. ANOFM trebuie să își asume un rol activ de consiliere, de intermediere între angajat și angajator. Tocmai acest scop îl are reorganizarea pe care am început-o la ANOFM, alături de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, iar rezultatele se vor vedea în cel mai scurt timp.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *