Gabriela Firea a risipit bugetul Capitalei și acum cere bani de la Guvern

Bucureștiul are cel mai mare buget dintre administrațiile locale din România și, cu toate acestea, Gabriela Firea se caută de mărunțiș și amenință că nu mai are bani pentru a plăti serviciile de utilitate publică și împrumuturile contractate de Primăria Capitalei.

Dacă Gabriela Firea și-ar administra bugetul personal în același mod în care administrează bugetul Bucureștiului, lucrurile ar sta cam așa:

În luna ianuarie, ar estima că încasările personale pe tot anul se vor ridica la 20.000 euro.

Începe să se bucure de grămada de bani și face cheltuieli iresponsabile: Nu investește în casă sau în mașină, ci mănâncă la restaurante scumpe, își achiziționează parfumuri, haine și excursii în țări exotice.

Prin luna iunie, își dă seama că încasările sale pe întreg anul nu vor fi 20.000 euro, așa cum estimase, ci abia dacă vor trece de 12.000.

În acest moment, începe să cheltuiască pe fond nervos. Își cumpără accesorii și bijuterii, participă la toate bâlciurile posibile, uitând de facturi și de cheltuielile cu mașina.

Prin septembrie, și-a cam terminat fondurile. Își amintește brusc că are de plătit întreținere, lumină și reparații la mașină. Tot în aceeași perioadă, banca îi trimite somații pentru a-și plăti ratele restante.

Ei bine, cam aici intervine întrebarea: Ați da bugetul Capitalei pe mâna cuiva care cheltuie în acest mod?

Pentru că fix acest tipar îl regăsim la Gabriela Firea. A cheltuit banii bucureștenilor pe bâlciuri, concerte și pe înființarea unor companii ilegale unde se dau salarii de mii de euro pe lună, iar la finalul anului și-a dat seama că nu mai are bani pentru cheltuielile de zi cu zi.

Ce face Gabriela Firea în acest moment? Cere bani în plus de la Guvern, din fondul de rezervă.

Repet: Cea mai mare problemă este că acești bani nu îi cere pentru a rezolva o urgență, o problemă apărută peste noapte, ci pentru a plăti serviciile de utilitate publică și ratele împrumuturilor contractate, adică tocmai acel tip de cheltuieli uzuale, pentru care ar trebui să te pregătești din timp.

Încă de când eram student, am învățat că, în ziua de salariu, pui deoparte banii de chirie și întreținere, de abonament la telefon și de mâncare. Abia apoi începi să cheltuiești pe distracții. Altfel, îți riști propria piele.

Diferența e că Gabriela Firea nu riscă nimic personal. După acest mandat de primar, se va retrage în Ilfov, unde cu siguranță se va găsi un loc călduț pentru a-și continua cariera. Până atunci însă, actualul primar general continuă să joace ruleta rusească cu viitorul Bucureștiului și al locuitorilor săi.

Sursă foto: Octav Ganea, Inquam Photos

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *