Gabriela Firea și parastasul Bucureștiului

Bucureștiul este un oraș cu grave probleme în ceea ce privește administrația publică. Șoselele pline de gropi ne distrug mașinile și nervii. Traficul infernal ne face să pierdem zilnic ore în plus prin ambuteiaje. Poluarea ne omoară încet iar clădirile cu risc seismic ne obligă la un joc neîntrerupt de ruletă rusească.

Toate sunt grave și ne condamnă la o viață departe de cea pe care am putea-o avea, cu o administrație performantă și lipsită de corupție. Însă una dintre cele mai importante și urgente probleme este cea a RADET-ELCEN.

Dacă la suprafață, Bucureștiul funcționează cu frâna de mână trasă, sub pământ acesta este în moarte clinică. În iarnă, zeci de mii de bucureșteni au rămas ore și zile întregi fără apă caldă și căldură. Cea mai mare parte a rețelei de distribuție de agent termic este mai veche de 40 de ani și necesită reabilitări profunde.

RADET și ELCEN se află în insolvență încă din 2016 și această realitate descrie cel mai bine managementul defectuos de la conducerea Capitalei. PSD conduce atât Guvernul cât și Primăria Capitalei și de 3 ani de zile nu e în stare să rezolve o problemă care se află 100% în propriile mâni.

Ei bine, după o iarnă cu zeci de avarii grave și foarte grave, ai zice că primarul general al Capitalei a înțeles gravitatea problemei și plănuiește să ia măsuri urgente. Nu e și cazul Gabrielei Firea care, în bugetul pe 2019, nu a considerat necesar să aloce fonduri pentru noi intervenții de reabilitare a rețelei de distribuție de agent termic.

Potrivit unei analize Frames, municipalitatea nu are de gând să pornească în acest an vreo investiție nouă în RADET și ELCEN. Dacă de noi investiții nu poate fi vorba, nici lucrările începute în anii trecuți nu primesc finanțări prea mari.

Astfel, primăria alocă în acest an 2,5 milioane lei pentru dezvoltarea dispeceratului operativ al RADET, din credite de angajament, deși necesarul total este de peste 52 milioane lei. Pentru modernizarea punctelor termice, municipalitatea alocă în 2019 doar 5,2 milioane lei, chiar dacă în total e nevoie de un buget de 10 ori mai mare. De asemenea, pentru modernizarea rețelei termice din zona Crângași au fost alocați doar 1,25 milioane lei, de aproape 50 de ori mai puțin decât e nevoie.

În tot acest timp, Gabriela Firea pare să facă parastasul de 3 ani al Bucureștiului, continuând să ofere pomeni (electorale) sub forma voucherelor și excursiilor gratuite. Din păcate, traficul, poluarea sau RADET-ELCEN continuă să rămână subiecte abandonate de municipalitate, dintr-un amestec de ignoranță și neștiință.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *