Parlamentul, buretele cu care PSD își șterge ilegalitățile

Din mulțimea ilegalităților comise de social-democrați, una s-a remarcat în mod special în ultimele zile. PSD plătește jurnaliști pentru a-i avea tot timpul la ordin, însă nici măcar nu o face din banii personali ai baronilor locali, mai bogați decât 99% dintre români, ci îi plătește chiar din banii publici.

Pe scurt, unul dintre cele mai importante subiecte din ultimele zile îl are în centrul său pe Toma-Bogdan Costreie, fostul director general al departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a AEP. Acesta a fost demis din funcție de birourile reunite ale Parlamentului, la scurt timp după ce a demarat o anchetă împotriva modului în care PSD a cheltuit fondurile provenite din subvenția de la stat.

Controlul dispus de AEP a avut ca punct de plecare un articol de investigație al celor de la Newsweek, apărut la finalul anului trecut, în care se arăta cum PSD a folosit banii din subvenția de la stat pentru a plăti mai mulți jurnaliști apropiați de social-democrați (în total, cu peste 10 milioane de lei). Printre jurnaliștii plătiți regește de PSD se numără Doru Bușcu, Cațavencii, Bogdan Chirieac, DC News, Răzvan Savaliuc, Luju.ro sau sociologii Mirel Palada și Marius Pieleanu. Cel mai bine plătit om ar fi chiar Doru Bușcu, acuzat că ar lua între 16.000 și 25.000 euro lunar.

În urma acestei investigații jurnalistice, Autoritatea Electorală Permanentă, prin Toma-Bogdan Costroie, a încercat să demareze un control, pentru a verifica informațiile apărute în spațiul public.

Însă statul capturat al PSD și-a format destui anticorpi încât să blocheze orice tentativă care riscă să dea în vileag ilegalitățile comise de Dragnea & comp. Marian Muhuleț, vicepreședinte AEP, a dezvăluit că, în momentul de față, controlul asupra PSD a intrat într-un blocaj total. Conform legii, controlul trebuie realizat în colaborare cu reprezentanți ai Curții de Conturi. Problema este că această instituție îl are la vârf pe unul dintre „comandanții” lui Dragnea, Mihai Busuioc, fost secretar general al Guvernului, în timpul lui Sorin Grindeanu.

În aceste condiții, Curtea de Conturi a cerut AEP să amâne controlul până în luna august a acestui an, oferind social-democraților destul timp pentru „a-și face ordine” în hârtii.

Însă pentru PSD nu a fost de ajuns. Nu doar că au blocat controlul până la finalul verii, însă l-au și înlăturat din funcție pe omul care „a îndrăznit” să-i controleze, decizia fiind luată de birourile reunite ale celor două camere ale Parlamentului.

Și iată cum, una dintre instituțiile fundamentale într-un stat democratic, este folosită în România pentru a-i executa profesional pe cei care îndrăznesc să pună la îndoială bunele intenții ale PSD și să-și exercite datoria conform legii.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *