Un buget mincinos, după chipul și asemănarea PSD

Bugetul prezentat de PSD e alcătuit după aceeași rețetă ca și promisiunile lui Dragnea din campania pentru parlamentare.

Nu e nicio diferență între cifrele aruncate de șeful PSD una lângă alta, pe foile de flipchart din studiourile TV și cifrele prezentate de guvern în documentele oficiale. Și unele, și celelalte, au un singur scop și anume să dea bine în fotografia de moment.

Diferența e că promisiunile din campanie erau asumate doar de PSD, pe când bugetul trebuie asumat de o țară întreagă.

În timp ce economia o ia la vale iar mediul de afaceri e privit nu ca un partener ci ca un dușman, PSD construiește bugetul pe o creștere economică de 5.5%, asta deși Comisia Europeană preconiează o creștere de maxim 3.8%. Când previziunile mai mult decât optimiste ale PSD nu se vor adeveri, vor trebui, din nou, să facă rost de bani.

Așadar, nu trebuie să ne mire dacă cele 15.4 miliarde lei alocate în plus pentru investiții, vor ajunge, în realitate, să acopere găurile provocate de cheltuielile supradimensionate.

Așa cum ne-au obișnuit, nici în acest an împărțirea bugetului nu  ține cont de vreo nevoie reală, realizându-se doar după o singură variabilă: meciurile și interesele de moment ale lui Liviu Dragnea.

Acesta e motivul pentru care bugetul Primăriei Generale a fost micșorat cu 25%. Nu pentru că Dragnea a realizat peste noapte că primăriile de sector au nevoie de mai mulți bani, ci pentru că are meciul său personal cu Gabriela Firea.

În orice țară ai cărei parlamentari își păstrează contactul cu realitatea, acest buget nu ar trebui să treacă. Cheia, încă o dată, se va afla la parlamentarii UDMR. Vor accepta să fie folosiți, din nou, ca unealtă personală a lui Liviu Dragnea, sau vor începe să reprezinte interesele oamenilor care i-au trimis acolo și vor refuza votarea unui buget mincinos, construit după chipul și asemănarea PSD?

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *