Bucureștiul – o mare intersecție, blocată zi după zi

Sub conducerea Gabrielei Firea, Bucureștiul a devenit o mare intersecție blocată pe întreaga perioadă a zilei. Iar situația în care se află astăzi traficul din Capitală este o oglindă pentru întreaga activitate a primăriei. Blocaje vedem și în atragerea de fonduri europene, și în situația RADET – ELCEN, și în consolidarea clădirilor cu risc seismic și chiar în activitatea celor 22 de companii municipale, unde singurul lucru care funcționează conform calendarului este virarea lunară de salarii.

În ceea ce privește traficul, realitatea din ultimii ani ne demonstrează că orașul în care trăim nu mai are ore de vârf. De la prima oră a dimineții și până seara târziu, Bucureștiul este în ambuteiaj.

În mod normal, situația critică în care se află traficul din Capitală ar fi trebuit să reprezinte o presiune suficientă pentru demararea investițiilor în infrastructura de transport. Însă în realitatea paralelă construită de PSD, sunt mai importante concertele și bâlciurile urbane decât dezvoltarea infrastructurii. Prin intermediul campaniei Deblocăm Bucureștiul, PNL amintește cum numai în 2017, administrația Firea a tăiat de două ori bugetul pentru infrastructuctură. O dată a tăiat 175 milioane lei, pentru ca a doua oară să micșoreze cu 20 milioane lei bugetul dedicat străzilor și parcărilor.

Nici în acest an, infrastructura de transport nu se numără printre prioritățile administrației Firea. Exemplul cel mai elocvnent este dat de proiectele penetrația Prelungirea Ghencea, Penetrația Ciurel-A1, Penetratia Buzesti – Berzei-Uranus cărora le-au fost alocate fonduri de doar 6000 de euro.

PSD se află în fruntea primăriilor de sector, a Primăriei Generale și a Guvernului. Nu poate arunca vina pe alte partide, pentru lipsa de colaborare dintre instituțiile pe care le conduce. Și pentru că nu poate găsi un vinovat în exterior, acuzații zboară dinspre Primăria Generală înspre Guvern și dinspre primăriile de sector înspre Primăria Generală. O telenovelă de prost gust la care apelează fiecare instituție, încercând să-și mascheze propria incompetență.

În anul Centenarului, iată-ne cu un cadou nedorit de nimeni. O mare intersecție blocată de dimineața până seara, pe nume București.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *