Carmen Dan, ministrul afacerilor și intereselor de partid

Dacă ar fi făcut parte din mafia ecranizată de Scorsese, Carmen Dan ar fi jucat rolul fixerului. Făcând însă parte doar din mafia lui Dragnea, Carmen Dan joacă rolul ministrului afacerilor și intereselor de partid.

În gruparea infracțională organizată aflată la vârful puterii Executive, rolul lui Carmen Dan este esențial. Brațul lung al bastonului, în loc să se ocupe cu prevenția și protecția, se ocupă cu amenințarea, dirijarea violențelor și înăbușirea mișcărilor de stradă care provoacă daune de imagine celor aflați la putere. Atât, doamnă ministru. Daune de imagine. Căci protestatarii din Piața Victoriei, acompaniați de copii și bunici, nu reprezintă nici bande de agitatori și nici de legionari, așa cum îi plăcea tovarășului Iliescu să îi numească.

S-au scris multe pagini despre protestul din 10 august. Nu destule, se pare, câtă vreme nu există niciun semn de bunăvoință din partea autorităților pentru încercarea de deslușire a firului evenimentelor.

La finalul declarațiilor de duminică, ministrul de Interne nu a acceptat întrebări din partea jurnaliștilor. De ce vă e frică de presă, doamnă ministru? Vă feriți de întrebările jurnaliștilor la fel cum jandarmii se fereau de telefoanele mobile ale acestora. Ce rău poate face o întrebare sau o cameră de filmat unui om corect, cuprins de cele mai bune intenții? Căci este evident răul pe care întrebările și camerele de filmat îl pot face celor care încalcă legea.

Nu e nevoie de 2 TB de înregistrări ca să îți dai seama că în noaptea de 10 august au avut loc mai mult de 5 abuzuri din partea jandarmilor. E nevoie doar de puțină bunăvoință. De ce vă feriți de aflarea adevărului? De ce nu încercați să aflați cine a a avut interesul să creeze haos la nivelul comunicării forțelor de ordine? Cine a avut interes ca mulțimea să fie agasată cu gaze și bastoane? Cine a avut interes ca jandarmii să creadă că ai lor sunt morți? Cine și-a dorit mașini SIAS în mijlocul manifestanților pașnici? Cine a vrut să se creadă că polițiștii SIAS sunt atacați? Cine și de ce a ordonat ascunderea indicativelor de pe castile de protecție ale jandarmilor?

Un politician aflat în slujba poporului ar fi făcut o prioritate din aflarea răspunsurilor la întrebările de mai sus. Dar dumneavoastră nu vă aflați în slujba poporului, nu sunteți ministru de Interne. Sunteți doar ministrul afacerilor și intereselor de partid.

S-ar putea să vă mai placă...

3 comentarii

  1. Scoli fara garduri in comuna bengesti ciocadia judetul gorj
    Tot in aceasta comuna isj gorj a incadrat profesri de sport si geografie sa predea muzica
    Relatii la isj gorj sau la primaria comunei bengesti ciocadia judetul gorj
    Tel meu 0768642952

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *