Fără număr, de la Gabriela Firea

„Fără număr, de la Gabriela Firea”, este sloganul care-i vine ca o mănușă primarului general al Capitalei. Mai întâi au fost promisiunile fără număr, urmate de pomenile electorale fără număr și, în final, decepțiile fără număr.

În campania electorală, niciun obstacol nu părea prea mare pentru Gabriela Firea. Traficul îl rezolva în 6 luni, transportul public era resuscitat cât ai bate din palme, RADET și ELCEN renășteau din propria cenușă în cel mai scurt timp iar parcările și grădinițele ar fi trebuit să apară ca ciupercile după ploaie.

Până să se dumirească bucureștenii cum stă treaba cu noul primar, au început să curgă pomenile electorale. Ce sistem de management al traficului performant? Ce străzi decente sau transport public uman? Ce reformă energetică sau mari proiecte de dezvoltare?

Mai bine un voucher pentru bicicletă, chiar dacă nu ai unde merge cu ea. Mai bine o vacanță în Grecia prin firmele partidului, chiar dacă după o săptămână te întorci în același oraș sufocat. Mai bine vouchere de 2000 de lei pentru fiecare femeie gravidă și alți 2500 de lei pentru fiecare nou-născut, chiar dacă trotuarele din București transformă orice plimbare cu căruciorul într-o cursă cu obstacole și chiar dacă viitorii copii nu vor avea locuri în creșe și grădinițe.

Fără număr, de la Gabriela Firea. Cum clientul de han e dispus să arunce și ultimii bani pe dedicații, preocupat să mențină aparențele, la fel și Gabriela Firea e dispusă să investească în imagine până la ultimul leu. Nu degeaba am avut concursul „Cel mai frumos balcon”, într-o vreme în care clădirile istorice din Capitală așteaptă următorul cutremur ca să-și dea ultima suflare.

Și problema cea mai mare nu e incompetența dovedită a primarului general. Oamenii din spatele ei ar trebui să poată suplini lipsurile. Dar aparatul administrativ e căpușat de fini și fine al căror efort intelectual suprem are loc în timpul reprizelor de sudoku. Se înțelege, așadar, de ce ne aflăm în a doua jumătate a mandatului Gabrielei Firea și încă nu putem identifica, nici măcar pe hârtie, vreun proiect major. Pur și simplu nu are cine să le gândească.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *