Dan Tudorache, repetent timp de 2 ani la administrație publică

Există multe tipuri de primar. Unii pun pe primul loc administrația publică. Alții pun pe primul loc cariera politică. În fine, există și primari care, în general, se folosesc de funcția publică pentru realizarea de combinații private.

La mai bine de doi ani de la alegerile locale, promisiunile făcute în campanie de Dan Tudorache rămân abandonate pe bucățile de hârtie pe care au fost tipărite.

În toată această perioadă, primarul Sectorului 1 a rămas repetent la administrație publică și nici politic nu stă mai bine. Excelează, în schimb, la combinații obscure, având grijă să fie înconjurat de persoane și mai obscure.

Tudorache a construit parcări lângă stațiile de metrou în aceeași măsură în care și Oprescu a construit autostrăzile suspendate. A pus pe picioare reabilitarea termică la case în aceeași măsură în care și Firea a pornit revoluția în trafic mult promisă. Iar dacă vorbim de anveloparea blocurilor, capitol la care Sectorul 1 era campion, câștigarea primăriei de către Tudorache a fost sinonimă cu blocarea totală a proiectului.

Situația nu se schimbă nici dacă ne gândim la problemele care necesită eforturi mai mici. Parcagii activează în largul lor, Sectorul 1 pare mai degrabă al lor decât al Poliției Locale. Parcurile aproape că devin teritorii autonome iar curățenia de pe străzi, un lux nepermis pentru „Capitala Capitalei”.

Primăria Sectorului 1 are cel mai mare buget din țară, după Primăria Generală. Poate tocmai de aceea, Dan Tudorache nu își bate capul pentru a atrage fonduri europene. Și desigur, nu se încurcă pentru că mult mai greu sifonezi banii europeni decât bugetul public. 

Există un singur proiect major în care Primăria Sectorului 1 s-a implicat activ în ultimii ani: F.C. Rapid. Și de rușine că Dan Tudorache a devenit pentru Academia Rapid ce a fost Nicu Ceaușescu pentru Steaua, mulți suporteri giuleșteni au abandonat proiectul.

Repetent la administrație publică, Dan Tudorache știe că nu va mai prinde un mandat de primar. Mai are la dispoziție bugetul Primăriei Sectorului 1 pentru mai puțin de doi ani. Dacă ar începe mari proiecte acum, nu ar apuca să taie panglici până la următoarele alegeri, așa că nu le vede rostul.

La ce să ne așteptăm? La încă doi ani de risipă a bugetului public și de blocare a investițiilor cu adevărat importante. În Sectorul 1, precum în tot Bucureștiul.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *