Gabriela Firea a fugit cu primăria

Gabriela Firea a reușit în ultimele zile să se păstreze în mijlocul atenției, făcând gafă după gafă. Mai întâi, a încercat să împrumute din popularitatea Simonei Halep și a fost taxată grav de cei prezenți pe Național Arena. În prime time, 20 000 de bucureșteni au învățat-o pe Gabriela Firea o lecție importantă: reacțiile reale ale oamenilor sunt diferite de cele întâlnite la mitingurile aranjate.

Când zi de zi lucrezi la crearea de noi minciuni, începi și tu să le crezi. Așa se face că, aclamată și aplaudată în Piața Victoriei de cei strânși din toată țara exact în acest scop, Gabriela Firea a crezut că poate repeta rețeta și ziua următoare.

Doar că pe Național Arena erau prezenți oameni veniți din propriile convingeri, nu dintre cei aduși cu forța. De asemenea, cei veniți să o felicite pe Simona Halep erau locuitori ai Capitalei, adică dintr-aceia care au învățat pe propria piele că interviurile aranjate ale primarului general nu țin loc de realizări și că în ultimii doi ani suntem obligați să trăim cu toții într-o piesă de teatru absurdă.

Huiduită la scenă deschisă pe cel mai mare stadion din România, Gabriela Firea a început săptămâna la fel cum a terminat-o pe precedenta: din gafă-n gafă. A transformat episodul huiduielilor de pe Arena Națională într-o conspirație mondială. Bucureștenii s-au enervat și mai rău de ridicolul situației și au început să îi transmită acest lucru pe pagina oficială de Facebook. Pe principiul nu reușiți voi să ștergeți cât reușim noi să scriem, locuitorii Capitalei au determinat-o pe Gabriela Firea să-și deschidă și să-și închidă pagina de Facebook de mai multe ori.

Ridicolul atinge cote alarmante în momentul în care Gabriela Firea ordonă și închiderea paginii oficiale a Primăriei Capitalei.  Practic, primarul a fugit cu primăria, jonglând cu imaginea unei intituții publice de parcă ar fi moștenit-o sau câștigat-o pe viață.

Însă povestea fugii cu primăria nu se oprește aici. Și mai grav este că de pe site-ul Primăriei Generale au dispărut ordinea de zi și procesele verbale ale ședințelor de Consiliu. O palmă peste față aruncată cetățenilor Capitalei, presei și ong-urilor care verificau cum este cheltuit banul public. 

Singurul lucru cert este că Gabriela Firea nu va mai câștiga al doilea mandat de primar general. Problema este că după următoarele câștiguri, oricine va ajunge în fotoliul de primar general, va moșteni un oraș secat și părăsit din punct de veedre administrativ. Și la fel se va întâmpla în toată țara.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *