Protestul puterii, împotriva abuzurilor puterii

Au spus-o și alții înaintea mea: Să organizezi un mega-protest, împotriva abuzurilor statului, cât timp tu astăzi ești la conducerea lui, e dovada supremă de incompetență a celor din PSD.

Liviu Dragnea & comp. sunt disperați. Statisticile ne spun că în ultimii doi ani, cele trei guvernări social-democrate au bătut noi și noi recorduri negative. Până nu demult, comunicatorii PSD susțineau că e dreptul lor să guverneze, prin rezultatele obținute în alegeri. Însă aproape doi ani mai târziu, n-ar mai trebui să te lauzi cu rezultatele din alegeri ci cu rezultatele de la guvernare. Inexistente fiind, Liviu Dragnea organizează un miting, sperând ca prezența oamenilor din stradă să îi ofere un nou mod prin care să-și motiveze dreptul de a guverna.

Orbiți fiind de teama de a-și pierde pozițiile și, deci, influența, pesediștii reacționează impulsiv și fac greșeală după greșeală. Protestul de sâmbătătă este cel care le va face mai mult rău decât săptămâni întregi în care Piața Victoriei a stat sub semnul #Rezist.  Protestul de sâmbătă este cel care le va semna sentința.

Pe de-o parte, social-democrații din teritoriu încep să devină din ce în ce mai nemulțumiți, convinși și ei de absurdul situației. Sunt la guvernare, dar sunt chemați să protesteze. Și nu oricum, ci le sunt stabilite obiective îndrăznețe cu privire la numărul de participanți pe care să-i aducă. Sute de primari PSD de comune nu înțeleg de ce trebuie să oblige oamenii să participe la un miting de pe urma căruia nu partidul, ci Dragnea personal are de câștigat. Însă momentan tac și se supun, că doar e ordin de partid. Însă cu siguranță nu vor uita.

Pe de cealaltă parte, bugetarii sunt supuși în aceste zile unor abuzuri de neimaginat. Sunt anunțați că participarea la mitingul de sâmbătă este vitală pentru păstrarea locurilor de muncă. Unii refuză și-și păstrează capul sus. Majoritatea însă, acceptă în tăcere, apăsați de grijile și cheltuielile de zi cu zi. Însă nici unii și nici alții nu vor uita. Și îndrăznesc să spun că vor participa cu siguranță la următoarele runde de vot.

Pentru protestul de sâmbătă se șantajează cetățeni și se amenință chiar colegi de partid. Orice limită se depășește cu bună știință. Lideri PSD din teritoriu cer chiar suplimentarea de trenuri spre București, parcă într-o recreere sumbră a momentelor Mineriadelor.

Sâmbătă începe sfârșitul pentru Liviu Dragnea și actualul eșalon 1 din PSD iar rezultatele le vor resimți pe termen lung. Cum Nicolae Ceaușescu crederea în decembrie ’89 că niște promisiuni de ultim moment l-ar putea salva, așa crede și Liviu Dragnea că un miting in extremis reprezintă varianta câștigătoare.

Doar că pentru organizarea acestuia, a început să lovească tocmai în ai lui. În proprii colegi din eșaloanele 2 și 3 și în zeci de mii de oameni, mulți dintre aceștia votanți PSD, dar care sunt obligați să facă figurație în favoarea unui personaj în care nici ei nu mai cred.

La fel cum muzicanții de pe Titanic cântau în timp ce nava se scufunda, la fel și Dragnea mobilizează partidul la un protest pe care-l va anunța ca pe o victorie, chiar dacă, în realitate, terenul începe să-i fugă tot mai mult de sub picioare.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *