Agenda paralelă a primarilor PSD din București

După principiul „țara arde și baba se piaptănă”, primarii PSD din București și-au creat propria agendă, complet paralelă față de necesitățile reale ale Capitalei.

În continuare, haideți să vedem cu ce își mai ocupă timpul primarii PSD din sectoarele Bucureștiului:

Sector 1: În primăria condusă de Dan Tudorache, doar vântul se mai aude cum bate. Deși are pe mână un buget mai mare decât al Clujului sau al Timișoarei, Dan Tudorache a reușit în acești ultimi doi ani să rămână în anonimat. Dacă ne uităm la proiectele aflate în pregătire sau în derulare, sectorul 1 e departe de creșterea care l-a consacrat odată și pare să-și dea ultima suflare. Evitând problemele reale, administrația PSD Sector 1 s-a specializat în spoieli și cârpeli. Dacă probemele de la podul Constanța au fost ascunse sub un strat de ipsos, și problemele de la Pro Rapid sunt „rezolvate” tot prin cârpeli ieftine. Dan Tudorache a fost ales primar al Sectorului 1, însă acesta pare în continuare să-și dorească mai degrabă să devină un George Copos sau Gigi Becali. Sătui de promisiunile lipsite de conținut ale primarului, mare parte dintre fanii Rapidului ori au renunțat cu totul la visul de a avea o echipă pe care să o susțină, ori și-au înființat altă formație, pe care au înscris-o în liga a 5-a, ducând mai departe strigătul de zeci de ani al giuleștenilor: „Galeria lui Rapid, nu e membră de partid”.

Sector 2: Primăria condusă de Mugur Toader a atribuit prin SEAP contracte de pază în valoare de peste 13 milioane euro, pentru următorii patru ani. Marea câștigătoare a contractului este firma Ares Guard SRL, aceasta fiind și singura firmă luată în considerare la negocieri. Firma în cauză este o cunoștință mai veche a Primăriei Sectorului 2. Pe vremea primarului Onțanu, Ares Guards SRL primea 3.5 milioane euro, de această dată contractul fiind acordat fără licitație.

Sector 3: Primarul Robert Negoiță a plătit 60 000 euro… ca să afle că a distrus instituțiile din primărie. DGASPC Sector 3 a achitat 30 000 euro pentru un raport Deloitte care spune că stilul de management al instituției este unul dezastruos. Tot cu 30 000 a fost plătit și raportul de analiză a managementului administrației publice din Sectorul 3… și tot cu același rezultat. Practic, Negoiță a plătit 60 000 euro doar ca să afle cât de slab manager este. Putea să afle și gratis, prin departamentele de audit, doar că, dacă ne uităm la DGASPC Sector 3, acest departament are… 0 angajați.

Sector 4: Daniel Băluță, primarul sectorului 4, e campion la … schimbat borduri, dar și la găsit scuze absurde pentru acest lucru. În sectorul 4, se pare că o bordură de beton are un termen de viață mai mic decât cel al unui telefon mobil. Întrebat de presă de ce schimbă din nou bordurile, Daniel Băluță spune că de vină este…clima din România, din cauza căreia o bordură nu poate rezista mai mult de 1-2 ani.

Sector 5: Dacă bani pentru infrastructură, educație sau salubritate nu sunt, există bani pentru distracții și cursuri de dezvoltare personală. 30 000 euro au costat mai multe tablete și telefoane Apple, și aceeași sumă a fost plătită la începutul anului pentru ca 70 de angajați din Primărie să meargă un weekend în Poiana Brașov, la cursuri de comunicare.

Sector 6: Gabriel Mutu este genul de primar care tace și face. Ultima idee a domniei sale este de a împrumuta 30 milioane euro, pe care să îi cheltuie în doar 24 luni pe… panseluțe. Iar dacă de cheltuirea banilor se va ocupa domnul Mutu în următorii doi ani, de achitarea împrumutului se vor ocupa cetățenii sectorului 6 în următorii…15 ani.

Gabriela Firea promitea în urmă cu doi ani că lucrurile se vor mișca cu o viteză nemaiîntâlnită în București deoarece atât ea cât și primarii de sector sunt în același partid și, deci, nu are cine să le pună bețe în roate. De atunci și până azi s-au găsit multe scuze și s-au identificat mulți vinovați de serviciu. Din păcate, singurele care au rămas consecvente sunt problemele bucureștenilor.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *