Gabriela Firea și politica pumnului în gură

Politica pumnului în gură este rețeta preferată cu care Gabriela Firea, de la înălțimea funcției de primar general, înțelege să facă politică.

Au trecut mai bine de doi ani de când PSD a câștigat alegerile și a promis marea cu sarea Bucureștiului și României întregi. Iar în momentele în care se trage linie, când se pun cap la cap informații și se conturează bilanțuri de activitate, liderii PSD sunt loviți brusc de angoase și anxietăți.

De ce? Pentru că oamenii caută creșterile salariale promise, investițiile, bunăstarea, dar în oricare parte ar privi văd doar haosul legislativ, incompetența administrativă și corupția sistemică . Astăzi, sportul preferat practicat de Gabriela Firea și PSD este identificarea vinovaților de serviciu, opoziția și ong-urile, precum și aplicarea politicii pumnului în gură.

Dacă nu poți să vorbești despre măsurile pozitive adoptate, pentru că nu prea ai material cât să scoți de un discurs, îi poți obliga pe ceilalți să NU vorbească despre măsurile controversate. Așa se face că pe TVR nu intră știri despre Primăria Capitalei, din simplul motiv că nu vrea Gabriela Firea (detalii aici).

Însă cenzurarea materialelor de știri este doar una dintre armele cu care Gabriela Firea lucrează și care fac parte din arsenalul „politicii pumnului în gură”. Actualul primar general dovedește o capacitate impresionantă de a bloca, de a discredita și de a stopa inițiative și discursuri.

În Primărie, zilele de Consiliu General sunt „zile zero”. Reprezentanții poliției locale se comportă ca o brigadă special antrenată cu singura misiune de a o apăra pe Gabriela Firea de pericole mortale precum întrebări indiscrete ale presei sau întâlniri accidentale cu cetățeni nemulțumiți.

În sala de Consiliu, politica pumnului în gură apare sub diferite chipuri și forme. O rețetă cu brevet PSD este desemnarea unuia mai neimportant decât tine, care să-ți facă treburile murdare. Gabriela Firea știe bine jocul, doar l-a practicat și ea pentru Ponta, în campania de la prezidențiale. În Consiliul General, dulăul Gabrielei Firea este Orlando Culea. Se ia cel mai puțin vertebral pesedist din Consiliu, se unge în funcția de președinte de ședință și, ca prin minune, Orlando Culea ajunge câinele de pază al demagogiei.

Atent ca Opoziției să i se taie microfonul ori de câte ori interesul de partid o cere, cu replici acide memorate parcă între două reprize de miuță, Orlando Culea este cel responsabil cu mimarea democrației în Consiliul General. Și pentru că trebuie să știi cu cine să te compari dacă vrei să pozezi în ceea ce nu ești, Gabriela Firea reușește să pară un izvor de bună-credință doar în momentele în care la microfon se aude vocea domnului Culea.

Însă PSD merge și mai departe cu politica pumnului în gură. Gabriela Firea știe că nu ești nevoit să răspunzi la întrebări incomode, dacă nu are cine să ți le adreseze. După această logică, locurile din sala de Consiliu General, destinate cetățenilor din București, sunt ocupate de fiecare dată de oameni pontați parcă după numărul de aplauze. Tineri sau mai puțin tineri, privind în gol sau adânc furați de somn, „cetățenii” din ultimele rânduri ale sălii, mereu aceiași, ocupă locurile pe care altfel ar sta oameni cu probleme reale și întrebări incomode pentru primarul general.

Observând sistematizarea cu care Gabriela Firea și PSD utilizează politica pumnului în gură, PNL se va concentra în continuare pe direcțiile anunțate și în cadrul Comitetului de Coordonare al PNL București, care a avut loc duminică la Palatul Parlamentului:

Pe de-o parte, vom continua strategia de sancționare imediată a oricăror inițiative care sunt negative pentru bucureșteni și care nu aduc transparență și eficiență în cheltuirea bugetului public.

Pe de cealaltă parte, PNL își va promova propriul proiect, de focalizare pe următoarele direcții strategice: 1. trafic și infrastructură 2. modernizarea sistemului de termoficare 3. sănătate publică și combaterea poluării.

În timp ce noi propunem soluții alternative pentru problemele grave ale Capitalei, îi lăsăm pe cei din PSD să se concentreze pe subiectele de maxim interes pentru ei: manipularea realității, cosmetizarea adevărului și nominalizarea de țapi ispășitori care să justifice incompetența de zi cu zi a puterii.

S-ar putea să vă mai placă...

Un comentariu

  1. Decat atata reclama mai bine s-ar preocupa sa trimita amaratii aceia de bani persoanelor cu handicap !!!! Ea a decis sa faca asta in ultima zi a fiecarei luni calendaristice …. ca poate mai mor unii si face economie pentru primarie ……. Acum ii va trimite in noaptea de revelion ! Guvernul a decis si toti ceilalti s-au conformat,, ca pensionarii sa primeasca drepturile cuvenite pana pe 15 dec. Asa ar fi normal si in restul anului…. Dar doamna Firea e stat in stat !!!! ……. O doare direct in pix de amaratii astia bolnavi !!!! RUSINE SA II FIE !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *