Au promis creșteri salariale – au livrat creșterea prețurilor

S-a dărâmat și ultima legendă a guvernărilor social-democrate: creșterea traiului cetățenilor sau cel mai mare motiv pentru care PSD a fost votat.

Oricât de tentant ar fi pentru unii comunicatori/politicieni de dreapta să creadă sau să spere că teme precum anticorupția pot cântări decisiv în alegerea unui partid sau a altuia, adevărul este că cei mai mulți oameni votează în primul rând cu gândul la ziua de mâine.

În luna martie, inflația a ajuns la 5%. Record în ultimii cinci ani. De la alimente, gaze și până la carburant, românii plătesc mai mult pentru aceleași produse.

Dacă reinstituirea mafiei din Sănătate și Educație sau asaltul asupra Justiției enerva un electorat aflat oricum în antiteză cu PSD, creșterea inflației începe să nască reacții de la electoratul captiv al social-democraților, care nu-și permite să se gândească mai departe de ziua de mâine.

Nemulțumirile de la firul ierbii, de la colț de bloc, din stația de autobuz sau de la coada din supermarket sunt cele care îi afectează cu adevărat. Nu cele venite din partea opoziției, din partea protestatarilor #Rezist sau din partea partenerilor noștri externi.

Guvernul PSD a ajuns la fundul sacului. Iar efectele negative vor continua să crească în intensitate, prin efectul bulgărelui de zăpadă. Să ne amintim doar de excesul de sinceritate al ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, din urmă cu câteva zile: „Pot să fie 7000 de greve. Nu sunt bani mai mulți”.

Urmează vremuri grele pentru PSD. Din nefericire, aceste vremuri își vor lăsa puternic amprenta și asupra României. Economic, situația se degradează de la o zi la alta. Politic, ajungem să fim dați exemplu de „așa nu”, laolaltă cu țări precum Ungaria și Polonia.

Pentru PSD-ul lui Liviu Dragnea, a trecut și vremea minciunilor. Au început să recunoască, frapant, că au secătuit bugetul. Unul singur a rămas planul: Până la următoarele alegeri să fure cât mai pot și să-și rezolve pe cât posibil problemele din justiție. Pentru ca ulterior să-și poată rezerva și ei bilete (doar dus) către o nouă Costa Rica.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *