Ce (nu) înseamnă apariția RO Împreună?

După anunțul privind apariția partidului România Împreună, a lui Dacian Cioloș, multe și diferite au fost reacțiile din spațiul public. În câteva rânduri, voi explica poziția mea, în calitate de membru PNL și președinte PNL Sector 1, vizavi de mișcarea (foștilor) tehnocrați.

Cea mai des vehiculată amenințare în spațiul public este fragmentarea și mai mare a dreptei. În realitate, amenințarea aceasta nu depinde atât de apariția noului partid cât depinde de hotărârile viitoare a celor trei formațiuni reprezentative pentru electoratul de dreapta: PNL, USR și, mai nou, Ro+.

Testul de maturitate va fi reprezentat de deciziile politice pe care le vom lua cu toții la următoarele alegeri. Prin unitatea dreptei nu putem, și, dacă mă întrebați pe mine, nici nu e sănătos să înțelegem existența unui singur partid care să reprezinte toți votanții de dreapta, ci asumarea unui set comun de valori, principii și obiective de către formațiunile amintite mai sus.

Resimțim, și alături de noi resimte o țară întreagă efectele negative ale guvernării PSD: masacrul din justiție, incompetența din administrație, bâlbâielile economice și gafele din politica externă. Stoparea acestora trebuie să fie obiectivul comun care să țină dreapta unită.

Și știu cu siguranță că atât PNL, cât și USR și RO+ au oamenii capabili nu doar să pună stop derivei în care plutește astăzi România, ci și să conceapă și să implementeze un plan de redresare.

Sigur, orgoliile sunt mari. Însă acestea nu au ce căuta în crearea unor strategii politice.

Dovada că dreapta poate fi unită există deja. În cadrul Consiliului Local Sector 1, PNL a stabilit o procedură de lucru împreună cu USR, prin care am preluat și vom putea păstra președinția Consiliului Local. Astfel, rezultatele opoziției pe care cele două partide o fac vor fi mult mai vizibile și de efect.

Acest exemplu „de bune practici” trebuie multiplicat și sunt convins că în pragul următoarelor runde de alegeri, deciziile pragmatice, pentru bunăstarea României, vor face ca dreapta să fie unită și să câștige.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *