Firea nășește Bucureștiul, în loc să-l administreze

Într-o perioadă în care Capitala noastră primește o infuzie de „specialiști” din Ilfov, în care termenele de finalizare a proiectelor sunt amânate, după care amânate din nou iar singurele lucruri care se întâmplă cu adevărat sunt concertele din bani publici, putem spune că primarul general Gabriela Firea mai degrabă nășește Bucureștiul, în loc să-l administreze.

În loc să scoată la înaintare subiecte cu adevărat importante pentru cetățeni, Gabriela Firea reușește altfel să țină prima pagină a ziarelor. Promovează specialiști ale căror singure studii sunt la „școala vieții” precum și tineri angajați „la buzunarul lui tati” sau, mai nou, la buzunarul bugetului public. Anunță planuri și proiecte fără să realizeze studii de fezabilitate, dar schimbă șefi de instituții în urma analizelor de fidelitate.

Crește cheltuielile cu angajații, scade investițiile. Oferă vouchere pentru biciclete, fără să construiască piste pentru ele. Scoate în frig oameni ai străzii cazați prin centre, pentru a se filma cum le oferă o masă caldă. Înființează firme publice, care să facă treaba privaților.

Conduce cea mai importantă primărie din țară nu după vreun plan strategic, nu după obiective clar enunțate și măsurabile, ci în funcție de combinațiile și meciurile de moment. Iar ședințele de Consiliu General le conduce de cele mai multe ori cu forța. E drept că nu mai vorbim astăzi de forța cu care minerii au plantat flori în București, ci aceasta s-a metamorfozat în forța întreruperii microfoanelor opoziției sau în forța neacordării drepturilor la replică.

Ultima scuză pentru administrarea dezastruoasă este relația cu Guvernul. Într-o nouă acțiune de PR, Gabriela Firea a anunțat că își va da demisia din funcțiile politicie deținute, dacă proiectele pentru București nu vor fi implementate. Această declarație nu are alt scop decât acela de a scuza lipsa rezultatelor.

Când problema traficului a atins noi recorduri negative, când problema RADET stă să se transforme oricând într-un dezastru iar bulinele roșii de pe blocuri s-au integrat pentru eternitate în peisaj, Gabriela Firea aruncă vina pe ultimile guverne.

Atât Grindeanu cât și Tudose sunt vinovații de serviciu, arătați cu degetul nu doar de Gabriela Firea ci și de toți liderii PSD care vor să-și ascundă astfel incompetența. Și fac acest lucru de parcă ultimii doi premieri efemeri nu provin din propria ogradă, nu au fost numiți la cererea lui Liviu Dragnea și a camarilei sale.

Adevărul pe care niciunul dintre aceștia nu vor să-l recunoască e că Bucureștiul, precum întreaga țară, este condusă de aceiași oameni, din aceeași echipă. Proiectele nu au succes nu din cauza lipsei de coordonare, ci pur și simplu din cauza lipsei de competență. Așteptăm momentul în care Viorica Dăncilă va deveni și ea la rândul ei un vinovat de serviciu. Până atunci, rămânem cu Bucureștiul nostru nășit, în loc să fie administrat.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *