PSD aruncă România în moarte clinică

Este normal ca partidele din opoziție să atace puterea și invers. Să scoți în evidență greșelile taberei adverse nu este doar firesc ci și sănătos pentru democrație. Însă în acest articol nu voi vorbi despre cele mai aprinse subiecte de primă pagină din ultimele luni. Nici despre relația defectuoasă a unor miniștri cu limba română, nici despre coafuri sau mașini.  În fond, cele enumerate mai sus sunt, prin comparație cu altele, simple tumori benigne.

Voi discuta însă despre un subiect mult mai sensibil și ale cărui efecte sunt cu adevărat ireversibile: Din punct de vedere economic, PSD aruncă România în moarte clinică.

Anul trecut s-a stabilit un adevărat record negativ. Investițiile făcute de guvernarea PSD-ALDE în 2017 au fost la cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani, ca pondere din PIB.

Investițiile sunt cele care asigură unei țări o creștere economică sănătoasă. România cunoaște și ea o creștere, însă bazată într-o într-o proporție covârșitoare pe consum. De cealaltă parte, termenele de finalizare pentru marile obiective din Capitală, spre exemplu, primesc amânări peste amânări. Pasaje, poduri, linii de metrou,  nimic nu mai reușește să îi pună pe decidenții politici în ipostaza care le place cel mai mult: aceea de a tăia panglici.

În schimb, sub deviza lui aici și acum, guvernanții noștri au mărit salarii peste salarii în administrația publică. Psihoza a devenit atât de acută încât multe primării „au falimentat”, fiind incapabile să mai asigure plata salariilor din încasări proprii.

Însă cum inventivitatea guvernanților noștri nu cunoaște limite atunci când e vorba de binele (lor) comun, PSD pregateste o noua surpriza sub forma unei Ordonante de Urgenta.

Excedentul bugetar, care putea fi folosit de UAT-uri pentru finanțarea de investitii, va putea fi redirecționat spre plata salariilor celor din primării.

Printre coafuri excentrice și cuvinte schilodite gramatical, guvernanții noștri veghează mai ceva ca FNI în 2000. România este aruncată în moarte clinică, ținută în viață de aparate sub forma de împrumuturi internaționale, contractate pe zeci de ani și cu unele dintre cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană.

Și iată că, în loc să se construiască pentru a recupera din decalajul față de statele vestice, se continuă a se construi rețele mafiote pe linie de Partid. Bineînțeles, alimentate din bani publici.  

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *