Liviu Dragnea, angajator de top al României

România este pe primul loc în Uniunea Europeană ca număr de miniștri. 28 de fotolii așteaptă în fiecare dimineață să fie ocupate, la fel cum 28 de conturi bancare așteaptă lunar să fie umplute.

Însă posturile de ministru reprezintă doar vârful icebergului. Sute de secretari de stat, subsecretari și consilieri și-au făcut loc pe nota de plată a României.

Asta-i singura modalitate prin care Liviu Dragnea își mai păstrează astăzi puterea. Mulți dintre social-democrați l-ar vrea schimbat, dar sunt calmați când li se spune să-și trimită IBAN-ul către diverse departamente financiare. Până la urmă, riscul unui puci nu se compară cu siguranța dată de o funcție sau un post.

Așa a ajuns Liviu Dragnea să fie considerat un angajator de top al României. De el depind pozițiile de la centru și din teritoriu, rezervate tuturor celor care sunt dispuși la schimb să plece genunghiul. Iar lista de așteptare este, în continuare, lungă.

Odată cu învestirea noului cabinet, presa a rostogolit gafe guvernamentale mai mici sau mai mari, CV-uri mai potrivite sau mai nepotrivite pentru pozițiile din Executiv. Adevărata dramă este reprezentată însă de cei care ocupă pozițiile din spate. Un ministru incompetent poate deveni unul decent cu ajutorul unei echipe de specialiști. Însă când și în locurile rezervate specialiștilor sunt angajați fii și nepoți, neveste și amante, virusul suferă mutații spectaculoase.

Guvernul mamut este doar unul dintre recordurile noastre rușinoase. Printre altele, mai suntem primii în Europa și în ceea ce privește democrațiile defectuoase, procesele la CEDO, numărul de mame minore sau mortalitatea infantilă.

Pe hârtie, ar trebui să fim pe drumul cel bun. La câți oameni sunt angajați în Guvern, nu avem destule probleme pentru câți „specialiști” sunt gata să le rezolve.

Din păcate, calculul acesta există doar pe hârtie. La fel ca sutele de kilometri de autostradă.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *