Liviu Dragnea – Ambiții personale pe nota de plată a României

grindeanu-si-dragnea

Ambițiile personale ale lui Liviu Dragnea încarcă nota de plată pe care o vor plăti toți românii. Dorința de a-l schimba pe Grindeanu cu orice preț aruncă țara într-o criză politică politică absolut gratuită.

Din păcate, România a fost obișnuită mai mereu să facă un pas înainte și doi înapoi. Dacă președintele Iohannis a lucrat la imaginea pozitivă a României, prin vizita încununată cu succes la Casa Albă, PSD implică țara noastră într-un nou scandal.

Pentru a motiva schimbarea din funcție a actualului premier, Liviu Dragnea nu s-a dat în lături de la nimic. Nici chiar din a lovi în propriul partid și în proprii membri, cărora le-a pus ștampila de incapabili. Cel puțin asta reiese din evaluarea activității Guvernului. Din totalul măsurilor incluse în programul de guvernare, care trebuiau adoptate până la această dată, doar 50 de măsuri au fost îndeplinite total, 107 măsuri au fost realizate doar parţial iar 236 de măsuri sunt neîndeplinite.

Cu alte cuvinte, față de ce a promis în campanie, PSD s-a ținut complet de cuvânt în proporție de doar 13%.  Trebuie amintit aici faptul că cel care a alcătuit lista de miniștri este nimeni altul decât Liviu Dragnea, deci pentru prestația miniștrilor din cabinetul Grindeanu el este cel care poartă cea mai mare vină.

În domeniul Economiei și al Educației, doar câte o măsură a fost implementată iar 17, respectiv 19 au fost neîndeplinite. Pe de altă parte, domeniul Fondurilor Europene și al Sănătății au fost printre cele mai criticate de către PSD în timpul guvernării tehnocrate. Fiind atât de mult criticate, ne-am fi putut aștepta ca actuala guvernare să performeze în aceste domenii. Însă tot din analiza PSD aflăm că guvernul social-democrat a implementat doar o măsură la Fondurile Europene și trei în Sănătate, iar alte șapte, respectiv 14 au fost neîndeplinite.

Departe de a încerca să-l apăr pe Grindeanu, mă întreb totuși care est vina actualului premier că miniștrii cabinetului său, puși în funcții de Dragnea, nu au fost capabili să implementeze măsurile din programul de guvernare?

Răfuiala internă comandată de președintele PSD ne arată că acesta este dispus să dărâme oricât și orice e nevoie pentru a-și apăra imaginea de lider atotputernic. Analiza guvernării pe care acesta a comandat-o ne arată un PSD incapabil să-și susțină promisiunile din campanie, cu niște oameni puși în fruntea ministerelor pentru simplul motiv că sunt dispuși să se pună „preș” în fața „tăticului atotputernic”.

Precum în zicala “Unde dai şi unde crapă”, poate că Dragnea a vrut sa arate prin analiza guvernamentală că premierul nu s-a ridicat la înălțimea funcției dar a reuşit să ne arate tuturor un PSD dispus să bage Romănia în criză pentru satisfacerea capriciilor celui căruia îi place să îşi spună „daddy”.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *