Prin ”noi înșine” putem realiza un PNL puternic

Victor-Picu---Cristi-Busoi

Azi, PNL sărbătorește 142 de ani de la înființare. Este un bun moment de reflecție. Am fost partidul care a făcut România Mare. Liberalii au scris istorie prin faptele lor. Au modernizat țara, au dezvoltat-o. Acum, suntem departe de ce am fost, dar depinde doar de noi să putem scrie din nou istorie.

Suntem într-un moment greu. De-a lungul timpului au mai fost astfel de momente pentru PNL și pentru dreapta românească. Au fost momente când procentele se vedeau cu lupa. După dispariția CDR, PNL a reușit să se salveze în extremis, datorită unui om necharismatic, dar genial din punct de vedere al strategiei politice – Valeriu Stoica.

Fără a fi un personaj care să ”treacă sticla”, a fost cel care a avut ideea salvatoare. PNL să fie pe picioarele lui, să candideze singur. Atunci, liberalii au reușit să devină partid parlamentar și a început un nou proiect. Tot Valeriu Stoica a fost cel care a vorbit prima oară despre unificarea dreptei. După îndelungi negocieri, am ajuns la formarea alianței DA și am putut guverna. Au fost ani buni pentru dreapta, au fost ani buni pentru români.

Acum, PNL este într-o situație mult mai bună decât era în anii 2000. Este al doilea partid, ca forță parlamentară, și primul partid de opoziție. Are un bazin potențial pe care poate să îl atragă. Acei oameni care vor o Românie modernă, în care statul să își respecte cetățenii, acei oameni care s-au săturat de vorbe goale și care nu așteaptă cu mâna întinsă firmituri aruncate de la masa Guvernului, vor câteva lucruri simple: onestitate, integritate, soluții fezabile la problemele țării. Putem noi să oferim aceste lucruri? Eu sunt sigur că putem să le oferim.

Generația tânără din PNL, din care fac și eu parte, a acumulat expertiza necesară pentru a conduce partidul. Suntem generația care am învățat și ne-am format pas cu pas. Nu am ars etape și ne-am călit deja în lupta politică. Este momentul unei schimbări de generații și de aceea, cred că putem impune ca la Congresul din iunie să facem această schimbare.

Oamenii care au fost în conducerea PNL în ultimii 20 de ani trebuie să rămână alături de noi, să ne împărtășească din experiența lor. Dacă vrem, însă, să facem un PNL puternic, trebuie să înțelegem că trebuie să ne adaptăm vremurilor de azi. Putem reuși doar cu un suflu nou, cu un management modern și cu o abordare mult mai profesionistă a actului politic.

Îl susțin pe Cristi Bușoi pentru că este parte a unei noi generații și are competenețele necesare. Este un tip organizat, care știe foarte bine ce înseamnă managementul organizațional, poate fi omul care să gestioneze o echipă și să o facă să funcționeze. Are experiența necesară ca să înțeleagă că PNL trebuie să fie ca un ceas elevețian, în care fiecare rotiță are rolul ei complex și de care depinde buna funcționare a întregului mecanism. Putem schimba împreună PNL, putem întări partidul. Da, avem forța să ducem lucrurile în direcția bună, mai multă onestitate, mai mult profesionalism, mai multe fapte, mai puține vorbe.

17 iunie trebuie să fie momentul relansării PNL!  

Forța și semnificația vechiului slogan liberal ”prin noi înșine” trebuie să fie înțeleasă cu adevărat de către toți membri liberali.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *