Bucureștiul, victimă colaterală a războiului de la putere

După ce au intrat împreună cu mâinile și picioarele în bugetele României, liderii PSD au început să-și dorească din ce în ce mai mult și au terminat prin a se sfâșia între ei.

Gabriela Firea încearcă să-l lase pe Liviu Dragnea fără partid, Liviu Dragnea încearcă să o lase pe Gabriela Firea fără București. Se semnează scrisori publice, se exclud din partid consilieri generali, se dau interviuri aranjate și se găsesc, bineînțeles, vinovați de serviciu.

Din această încleștare între clanuri, Capitala este principala victimă colaterală, alături de locuitorii săi.

Într-o încercare disperată de a își scuza lipsa de activitate, Gabriela Firea se autointitula „primar general de doar 2 ani”. Asta ar trebui să însemne că dacă în prima jumătate a mandatului, lucrurile s-au urnit mai greu din loc, ultimii doi ani sunt datori cu schimbările majore care să facă viața mai bună bucureștenilor.

În realitate însă, vedem cum bugetele de investiții sunt schingiuite, deci nu ne putem aștepta prea curând la demararea de noi proiecte și nici măcar la finalizarea celor aflate în curs de execuție. La capitolul „mari proiecte”, pustiul administrației Firea este ușor de demonstrat. Însă situația nu este prea roz nici când ne uităm la problemele de zi cu zi ale Capitalei.

În aprilie 2017, consiliul general a aprobat semaforizarea a 101 intersecții considerate periculoase, printre care se numărau și două intersecții din cartierul Aviației: Str. Nicolae Caramfil – Str. G-ral Ștefan Burileanu și Str. Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu – Str. G-ral Ștefan Burileanu.

Un an și jumătate mai târziu, intersecțiile din Aviației rămân în aceeași stare. E nevoie ca cetățenii capitalei României să se agite, să depună petiții, sa provoace o formă de presiune publică. Nu pentru vreun proiect futurist, ci pur și simplu pentru semaforizarea a două intersecții.

Bucureștiul este o simplă victimă colaterală în războiul dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea. Centura Capitalei nu face parte din planurile Guvernului, ca nu cumva Gabriela Firea să câștige capital de imagine de pe urma ei. La rândul său, primarul general își canalizează energiile pentru a-și dezvolta influența în PSD, în loc să aibă ca scop dezvoltarea orașului pe care îl conduce.

Însă bucureștenii nu trebuie condamnați să urmărească războiul dintre clanuri care are loc în PSD. Aceștia au nevoie de proiecte care să aducă rezultate și care să le facă viața mai ușoară în orașul în care trăiesc. Și pentru că Centura Capitalei, în loc să fie o soluție, este o problemă de atâția ani, PNL București organizează o consultare publică pe această temă. Astfel, pe 15 noiembrie, la Parlament, chemăm toate forțele politice din România, societatea civilă, primarul Capitalei, reprezentanţii Guvernului şi comisarul european Corina Creţu, pentru a încerca să găsim împreună cea mai bună soluție pentru acest proiect.

Centura Capitalei nu tebuie să rămână un avantaj pe care să se bată Liviu Dragnea și Gabriela Firea. Ea este o necesitate care trebuie adusă urgent în pas cu normele europene. Iar Bucureștiul, în ansamblul său, trebuie scos de pe lista de victime colaterale ale războiului de la putere.   

 

foto: Vlad Eftenie

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *