Retrogradarea sectorului 1

În timp ce măcar la nivel declarativ, Dan Tudorache este preocupat cu promovarea unei echipe de fotbal, în practică, zi după zi, pune umărul la retrogradarea unui întreg sector.

În sectorul 1, investițiile în infrastructură, din bugetul local, întârzie să apară. În același timp, atragerea de fonduri europene rămâne la stadiul de legendă. Mai toți liderii social-democrați vorbesc despre ele dar aproape nimeni nu le-a văzut/accesat cu adevărat. Și nici nu-și doresc, câtă vreme pentru administrațiile PSD, acestea reprezintă mai degrabă pietre de moară. Le obligă la management performant sau măcar la cheltuirea corectă și fundamentată a fondurilor.

Investițiile în infrastructură reprezintă unul dintre principalele motoare de creștere ale unei comunități. Sub conducerea lui Dan Tudorache, Sectorul 1 ratează șanse și oportunități, prins la mijloc și sufocat între interesele de partid și incompetența echipei administrative.

Dacă de dezvoltare nu poate fi vorba, administrația PSD nu reușește nici măcar să conserve și să întrețină Sectorul 1. Până nu demult, curățenia și întreținerea spațiului verde reprezentau o constantă pentru „Capitala capitalei”. Astăzi, cele două reprezintă un lux plătit cu bani grei, însă fără ca rezultatele să se ridice la aceeași înălțime.

În sectorul 1 ar trebui să discutăm despre alt tip de probleme, nu despre curățenie și spațiu verde. Însă administrația Dan Tudorache nu se diferențiază cu nimic de restul administrațiilor social-democrate din țară. O vedem căpușată cu rude și prieteni angajați pe poziții de specialiști, când singurul lucru la care sunt folosiți e să scrie după dictare.

Resursa umană din primărie, în loc să fie orientată spre cetățean și spre rezolvarea problemelor acestuia, acționează ca un grup infracțional organizat. Problemele nu sunt rezolvate din inerție și pentru că așa trebuie, ci pentru că vine un ordin în acest sens din partea superiorilor.

Nu bugetul, nu prioritățile, nu realitatea sunt cele care decid ce proiecte intră în faza de execuție. În acest caz, singurul factor care hotărăște este interesul de partid. Un festival, o revistă, un site sau un monument sunt finanțate pentru că așa vrea partidul, sau diferite cercuri de putere de acolo.

La Centru, fie că scot la înaintare bugete suplimentare din fondul de rezervă, fie că scot în față actori și alți artiști de renume, social-democrații se implică într-un război care nu are ca finalitate o viață mai bună pentru cetățeni, ci obținerea controlului total de către una dintre părți.

Va câștiga Liviu Dragnea? Va câștiga Gabriela Firea? Toți liderii PSD își aleg o parte și acționează în consecință. Banii publici sunt folosiți ca masă de manevră în confruntare, iar cetățenii nu au decât să aștepte un verdict, pentru a afla în ce direcție se vor mișca lucrurile.

În realitate, indiferent de rezultat, situația va rămâne aceeași. Nu se va schimba niciun modus operandi, ci doar numele celui în fața căruia va îngenunchea infanteria de partid și cercurile de interese aferente.  

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *