Liviu Dragnea își cumpără agresori, Gabriela Firea își cumpără aplauze

Scandalul dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea este departe de a fi o confruntare între bine și rău, ci e mai degrabă o răfuială între două clanuri care își dispută același teritoriu.

Pe de-o parte, Liviu Dragnea caută să își conserve puterea absolută din interiorul partidului. Închisoarea încă e aproape iar el, după cum știm, nu vrea să plece „ca prostul din politică”. Dacă Dragnea e dispus să joace all in, Gabrielei Firea nu îi surâde această variantă. E tânără, e primar general în funcție, și ar vrea să se bată cu șanse reale la următoarele alegeri prezidențiale.

Așa că a așteptat ca Dragnea să ajungă la un minim de încredere și la un maxim de dușmani, pentru a începe atacurile publice asupra sa.

Liviu Dragnea păstrează în spate parlamentarii vocali, precum Cătălin mitralieră Rădulescu, acei dulăi închiriați cu ora, gata să sfâșie public pe oricine, pentru recompensa potrivită. De asemenea, a treia încercare pentru conducerea guvernului a fost cu noroc. Nu pentru România, ci pentru Liviu Dragnea, căruia Viorica Dăncilă îi rămâne aservită. La fel și toate pârghiile guvernamentale de care dispune.

De partea Gabrielei Firea sunt dușmanii mai vechi din partid ai lui Liviu Dragnea, consilierii CGMB și „vedetele” plătite din bani publici.

Arșinel, Sandra Ladoși, Gabriela Szabo și alții ca ei sunt plătiți direct sau indirect de instituțiile Primăriei Generale, din bugetul public. Este de înțeles, așadar, susținerea manifestată prin scrisoarea publică

Pentru Gabriela Firea, războiul cu Liviu Dragnea este mai mult decât un moft. Nu doar că își dorește să ajungă la Cotroceni și Dragnea nu o vrea candidată. Dar după mai bine de jumătate de mandat irosit, este clar că Gabriela Firea nu va mai obține un al doilea mandat la Primăria Generală. A lăsat prăpăd în urma ei în București și vrea să facă la fel cu întreaga țară.

Răfuiala dintre cei doi e spectaculoasă. Liviu Dragnea stă pe banii guvernului iar Gabriela Firea pe banii Bucureștiului. Și o parte și alta își caută aliați pentru a-i împinge în prima linie. Niciunul dintre cei doi nu va ceda și e încă devreme să spunem cine va câștiga.

De pierdut, pierde România indiferent de deznodământ.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *