Ce mai înseamnă azi, Capitala Capitalei?

Atunci când vorbim de excepții pozitive, cel puțin la nivelul Bucureștiului, am fost obișnuiți ca Sectorul 1 să fie dat exemplu cel mai des. Liniștea și siguranța, calitatea străzilor și a spațiului verde, numărul de blocuri reabilitate termic, infrastructura îmbunătățită în școli și grădinițe, sunt doar câteva dintre exemplele de lucruri pozitive pe care orice cetățean al sectorului 1 le putea enumera pe nerespirate.

Până în 2016.

De când locuitorii Sectorului 1 s-au pricopsit cu actualul primar, Dan Tudorache, Capitala Capitalei și-a pierdut conotația pozitivă.

Sectorul 1 reușește azi să se încadreze perfect în algoritmul administrației publice cu spirit social-democrat. Și chiar dacă Dan Tudorache și Gabriela Firea nu sunt în cele mai bune relații, „bunele practici” sunt aceleași.

Atât Primăria Sectorului 1 cât și Primăria Generală au alergie la investiții în infrastructură. Ambele primării se feresc să atace problemele importante cu care se confruntă, dar organizează în schimb festivaluri multe, pe bani și mai mulți, că dau bine în poze.

Amândouă primăriile au o afinitate pentru struțo-cămile. Dan Tudorache vrea să facă o afacere din fotbal, aruncând în derizoriu destinul uneia dintre cele mai importante echipe din fotbalul românesc. Gabriela Firea vrea să facă o afacere din orice, SRL-urile înființate de ea și consilierii puterii apărând ca ciupercile după ploaie. Scopul? În cazul lui Dan Tudorache, e vorba de înțelegeri obscure cu oameni pentru care adresa tribunalului e cel mai des rostită, atunci când își cheamă un taxi. Pentru Gabriela Firea, este doar o altă metodă de a plăti salarii apropiaților și de a cumpăra laptopuri al căror preț te-ar face să crezi că-s construite De Elon Musk.

În prezent, Capitala Capitalei a reintrat în rând cu tot Bucureștiul iar întrebarea e una singură: Cât de mult se va scufunda acest oraș, până ce nu vor mai fi la putere?

S-ar putea să vă mai placă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *